972 29 13 21 - 639 327 879 - 690 69 14 66 jvilagarriga@gmail.com

 

 

 

La Garrotxa

La comarca de la Garrotxa es d’un clima mediterrani de muntanya. Al nord, l’Alta Garrotxa presenta un paisatge de relleu accidentat, típic dels Pirineus. Al sud, la Baixa Garrotxa es caracteritza pels prats i paratges més plans i suaus.

Reuneix una riquesa natural i paisatgística impressionant, i un patrimoni cultural extraordinari, és una comarca especialment indicada per al senderisme i el cicloturisme.

En el Parc Natural De La Zona Volcànica es troba el paisatge volcànic més important de la península i un dels més interessants d’Europa.

L’Espai d’Interès Natural de l’Alta Garrotxa, és un territori que, per la seva diversitat i singularitat, és sens dubte, l’espai més important del Pre-Pirineu oriental.

Interessant visitar i gaudir de tots i cada un dels pobles que formen la comarca ja que en tots ells hi han indrets molt bonics de contemplar i llocs d’interès per recórrer.

Activitats a la Vall de Bianya

La Via Romana del Capsacosta

A partir de Sant Salvador de Bianya i fins al coll del Capsacosta és ben fàcil de resseguir la calçada romana, que en diversos trams presenta un excel·lent bon estat de conservació. Aquesta calçada era denominada, segons alguns estudiosos, Via Annia i era un ramal de la Via Augusta.

Transitar per la Via Verda

El recorregut, apte per a vianants i bicicletes, aprofita el recorregut de l’antic tren de via estreta que enllaçava Olot amb Girona. Es troba en molt bon estat i ha estat condicionat amb nous ponts, baranes i senyalització.

 

Ruta esglésies romàniques

A la Vall de Bianya hi ha un bon nombre d’edificis romànics, que presenten les característiques arquitectòniques del segle XII. Són esglésies que han estat modificades amb el pas dels segles, però que conserven la seva planta primitiva.

 

 

Cada any a La Vall De Bianya, el primer cap de setmana de febrer es celebra La Fira del Farro.

El farro és un dels plats tradicionals de la cuina garrotxina que aprofita el brou bufat per bullir la farina blanca de blat de moro.

La Vall de Bianya és encara un territori on es conrea aquest cereal. La història del farro està molt relacionada amb el municipi.

 

El municipi compta amb diverses rutes a peu: des del GR-1, dues rutes que passen per l’Alta Garrotxa (la d’Oix a la Vall del Bac i la del Tallò) i sobretot la xarxa Itinerànnia que travessa la vall utilitzant tres camins forestals.

La Vall de Bianya també us ofereix unes rutes creades en el projecte de la Vall dels Sentits i integrades a la xarxa de senders Itinerànnia.

També existeix la ruta de les pairalies i cultius que arrenca de Sant Pere Despuig fins a les Planes de Capsec. L’itinerari segueix per pistes tot endinsant-se en la fèrtil Vall de Capsec envoltada de masos dispersos i camps de conreu.

Proves esportives

Romànic extrem, marató i mitja marató, una cursa per senders i corriols que permet a tots els corredors/es descobrir La Vall De Bianya a traves de l`esport i gaudir d`un dels paisatges mes bells de tota la comarca, cap a finals de Març.

Romànic Bike Extrem és una marxa circular de MTB que s’inicia i acaba a la Vall de Bianya. Creada per als autèntics amants de la bicicleta de muntanya que busquen un repte diferent en un marc incomparable, com és l’entorn natural de la Garrotxa.